O mnie

Dietetyk, doktor nauk biologicznych i inżynier technolog żywności. Praca doktorska z zakresu dietetyki klinicznej pt. „ Wpływ żywienia i suplementacji cynkiem na profil kwasów tłuszczowych  w fosfolipidach osocza krwi populacji zdrowych kobiet i mężczyzn” była napisana i obroniona na Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu. Posiada kilkunastoletnie doświadczenie zawodowe w zakresie poradnictwa dietetycznego m.in. w Centrum Medycznym LIM oraz LUX Med. Specjalizuje się w dietetyce klinicznej. Doświadczenie zawodowe wspiera poprzez  częste uczestnictwo w konferencjach i zjazdach naukowych. Jest członkiem  Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków. Przez kilka lat była pracownikiem naukowo-dydaktycznym na wydziale towaroznawstwa art. spożywczych UE w Poznaniu.

Porozumiewa się w języku angielskim i rosyjskim. Poprzez liczne wystąpienia w telewizji oraz pisanie artykułów prasowych krzewi wiedzę o prawidłowym odżywianiu. Jej zainteresowania to zdrowa żywność, dodatki funkcjonalne do żywności, podróże, jazda na rowerze.